

STAR Foundations of Development Course: Sensory Processing, Regulation, and Relationship

<u>Day 1:</u>		
10:00 AM	10:30 AM	Introduction and Overview (30 min)
10:30 AM	12:30 PM	Sensory Processing: Overview of Brain, Body and the Nervous System (120 min)
12:30 PM	1:00 PM	Introduction to Sensory Processing Disorder (SPD) (30 min)
<u>Day 2:</u>		
10:00 AM	11:10 AM	Introduction to Sensory Processing Disorder (SPD) (Cont.) (70 min)
11:10 AM	11:40 AM	Ontogenesis (30 min)
11:40 AM	1:00 PM	Neuroplasticity (80 min)
<u>Day 3:</u>		
10:00 AM	11:30 AM	Overview of Sensory Processing Disorder and Regulation (90 min)
11:30 AM	1:00 PM	Overview of Sensory Processing Disorder and Relationship (90 min)
<u>Day 4:</u>		
10:00 AM	11:15 AM	Tying it Together: The first year of life (75 min)
11:15 AM	12:30 PM	Clinical Implications (75 min)
12:30 PM	1:00 PM	Q & A; Next steps (30 min)

6911 South Yosemite Street Centennial, CO 80112 303-221-7827 | Fax 303-322 5550 www.sensoryhealth.org